×

Melding

E-postfunksjonen er midlertidig deaktivert på dette nettstedet, prøv igjen senere.

E-postfunksjonen er midlertidig deaktivert på dette nettstedet, prøv igjen senere.

E-postfunksjonen er midlertidig deaktivert på dette nettstedet, prøv igjen senere.

E-postfunksjonen er midlertidig deaktivert på dette nettstedet, prøv igjen senere.

E-postfunksjonen er midlertidig deaktivert på dette nettstedet, prøv igjen senere.

 • Hjem
  Hjem Her finner du alle blogginnleggene på nettsiden.
 • Kategorier
  Kategorier Viser en liste over kategoriene fra denne bloggen.
 • Emneord
  Emneord Viser en liste over emneord som har blitt brukt i denne bloggen.
 • Bloggere
  Bloggere Søk etter din favorittblogger på denne nettsiden.
 • Innlogging
  Login Login form

Sett agendaen, bli møteleder

av i Møtebooking
 • Skriftstørrelse: Større Mindre
 • Visninger: 7572
 • 0 kommentarer
 • Abonner på oppdateringer
 • Skriv ut
7572
Sett agendaen, bli møteleder

Salgsmøter kan av og til gå i feil retning for selgere. Hvis du opplever å miste styringen i møtene dine og sliter med å være møteleder, håper jeg at disse tipsene vil være nyttig for deg. Hvis du tar til deg og gjennomfører to av tipsene jeg beskriver kan jeg nesten garantere deg at du vil styre møtene dine bedre.

Det begynner alt når du booker møtet på telefonen. Her finner du verdifull informasjon om hvordan møte kan utspille seg. Noen av tingene du skal se etter er ditt prospekts interesse og engasjement rundt å finne tidspunkt å avklare møtets rammer.

En ting du kan gjøre er å være selektiv i møtene du booker. Mange av de du får møte med sier ja selv om de er 100% sikre på at de ikke har noen interesse for det du ønsker å prate med de om. De sier ja i et svakt øyeblikk og legger særdeles lite engasjement inn i møtet. Disse ønsker man å bli flink til å luke ut. De kaster bort din tid som selger, og du kaster som regel bort dems tid også. Med mindre du/de trenger en kaffeprat. Kvalifiser prospektene dine nok til at du har troen på møtet. Så første tips for å gjennomføre bedre møter er å være litt kresen på møtene dine. Det er både tid og penger involvert, så sørg for å bruk tiden din der den er best tjent.

Et annet tips er å gå igjennom rammene for møtet så fort du har booket. Bli enige om lengden på møtet, hvor møtet skal være og eventuelt utstyr som bør være på plass. Og det viktigste du gjør er å få en aksept på agendaen. Veldig kort og konkret forteller du hva møtet skal innebære og dermed legger grunnlaget for det første møtet.

I møtet er det viktig å oppsummere agendaen som er avtalt. Her setter du rammer for hva møtet skal inneholde, og hvis det kommer noen ekstra punkter som bør være med i møtet så er det fortsatt et punkt i en agenda du har satt. Møtet er fortsatt ditt. Du må følge opp på at punktene i agendaen nåes.

 

Hva er så en god agenda?

En agenda bør inneholde gode mål for møtet. Den bør ikke ramse opp aktiviteter uten mål. Ser du forskjellen på "Prate om hvilke løsning som kan være interessant" og "Bli enige om hvilken løsning som er interessant"? Det ene punktet innebærer ikke noe utfall av aktiviteten, bare at en aktivitet foregår. Det andre punktet sier tydelig at man skal være enig om løsningen og det blir et lett mål å holde øyne på i møtet. Ikke gå videre før enigheten er på plass. Ved å sette konkrete mål vil du lettere kunne styre deg igjennom møtet.

Når du setter agenda bør du også ta høyde for motparten. Spør både i bookingsamtalen og i møtets innledning om det er noen punkter som bør være med i agendaen. Selv om det er ditt møte og du styrer det, så må du involvere, respektere og anerkjenne de du har møte med. Grunnen til at møtet skal og bør være ditt er fordi det er du som er initiativtager og det er forventet at du skal styre showet.

Hvordan ser din agenda ut? Er det klart hva som er målet med møtet eller tar man det litt som det dukker opp?

 

Last modified på
0
Emneord i: møtebooking

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
 • No comments found

Forfatter

Skriver for å utvikle mitt eget salg, bygge nettverk med andre og bidra til positive svingninger innen selgeryrket....

Få nye artikler på mail

and 1 others are following updates on this blog post